Очаква се засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и входовете на големите градове в последния от почивните дни, особено в следобедните часове. За това предупреждават от пресцентъра на МВР.

Задръстванията по магистрала "Струма" няма да спрат
Още...

От „Пътна полиция" припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване.

Осигурено е полицейско присъствие и контрол. Допълнителни сили ще бъдат разположени по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик.

Пътните полицаи призовават правилата за движение да се спазват стриктно и да се проявява толерантност на пътя.

Предсрочно пускат движението по виадукт "Бебреш" на АМ "Хемус"
Още...

Всички ГКПП-та работят при пълни капацитети, уверяват още от вътрешното министерство. За максималното облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове е осигурен оптимален режим на работа на граничните полицаи.

Предвид очаквания интензивен трафик за влизане в страната през българо-гръцките пунктове Кулата и Маказа на празничния 22 септември, „Гранична полиция" препоръчва на пътуващите от Гърция да използват и съседните контролно-пропускателни пунктове - Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград.

Към момента трафикът през всички гранични контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален, посочват още от МВР.