Българска Стопанска Камара Основната част от българския внос на газови и нисковолтови продукти идва от Европейския съюз, Турция и страните от ЦЕФТА. Това е един от изводите, които се наложиха на вчерашния семинар, на който бе представено проучване, свързано с надзора на пазара по Газовата и Нисковолтовата директиви на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на Българска стопанска камара.

Проучването е изготвено от Българската стопанска камара по поръчка на AENOR – Мадрид. Има твърде малко български производители и износители и много вносители на газови и нисковолтови продукти, е друг извод от проучването.

Надзорът на пазара би трябвало да обмисли активна осведомителна кампания, за да има положителна реакция и сътрудничество. Числата за продуктите в материалите на проучването в 28 града позволяват на експертите на Държавната агенция по метрология и технически надзор да планират по-конкретно дейността по надзора на пазара.

За проучването са използвани данни от НСИ, Агенция "Митници", базата данни на БСК, САПИ ООД, които бяха обработени по собствена методика, съобщават още от Българска стопанска камара.