Проектът за национална частна детска болница "Мама и Аз" създаде усещането, че се прави опит за изоставане строежа на държавна национална детска болница. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров пред бТВ за реализирането на национална детска болница - частна или държавна.

Той обясни, че в държавата има два отделни казуса - ако проектите за нова частна болница били внесени с друго име нямало да има чак такъв казус. Все още усещането е, че всяка нова болница просто увеличава броя на болниците, без никоя да се закрива, посочи д-р Маджаров.

Главчев даде решението си за болница "Мама и аз" на ДАНС и прокуратурата

Главчев даде решението си за болница "Мама и аз" на ДАНС и прокуратурата

До двете институции премиерът е изпратил наличните в Администрацията на Министерския съвет документи

Той добави, че е директна задача на държавата да построи национална държавна детска болница. Ако ще бъде национална болницата, Министерство на здравеопазването трябва да предложи добри заплати за медицинските сестри и лекарите, каза шефът на БЛС.

По думите му трудно е някой да очаква, че лекарският съюз е точно този, който би ограничил възможността на лекарите да работят, където и да било. Регионалната колегия на лекарския съюз е дала положително становище за детската частна болница, уточни Маджаров.

Според него, ако някой инвеститор отговаря на стандартите за изграждане на национална болница, би трябвало да получи разрешение за нейната реализация.

Няма звено в МЗ, което да е ангажирано със строежа на Национална детска болница

Няма звено в МЗ, което да е ангажирано със строежа на Национална детска болница

НДБ да е търговско дружество, предлага Общественият съвет