Важен урок за всички бъдещи служители и курсанти на Академията на МВР е да бъдат непримирими към нарушенията, корупцията, безнаказаността, да осъзнаят силата на отговорността, дълга и да ги превърнат в свое верую.

Такова пожелание отправи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на официалното откриване на учебната година в Академията на МВР. 

Пред новия випуск в Академията на МВР Гешев говори за знанията и приятелствата
Обновена

Пред новия випуск в Академията на МВР Гешев говори за знанията и приятелствата

Главният прокурор участва в откриването на новата учебна година

МВР е стожер на държавността и на реда, носете с чест и отговорност униформата, призова Демерджиев курсантите. Той настоя бъдещите служители на реда да пазят и защитават с чест пагоните, както и да е се стремят да поддържат доверието в МВР високо.

Той вярва, че курсантите са удовлетворени да се обучават в Академията на МВР, за да поемат отговорната професия, за която са мечтали и са се трудили.

Вътрешният министър от служебния кабинет на Гълъб Донев призова още бъдещите полицаи да полагат необходимото старание за личностно и професионално развитие, да използват порива на своята младост, да бъдат целеустремени, упорити, креативни и да се вслушват в напътствията на преподавателите си.