Сменено е ръководството на "Булгаргаз".  Това стана ясно от неофициално разпространен протокол късно в петък, съобщи bTV.

Единствена точка от проведеното заседание на БЕХ е била именно смяната на Съвета на директорите. 

Добрев: Новата власт работи, за да фалира "Булгаргаз"

Добрев: Новата власт работи, за да фалира "Булгаргаз"

Няколко посредници ще си разпределят газовия пазар в България, смята той

Информацията все още не е потвърдена официално. Но новото ръководство вече е вписано в Търговския регистър. 

Това, което се стовари върху "Булгаргаз", е шокиращо. С тези думи изпълнителният директор на дружеството Николай Павлов коментира преди седмици  действията на ДАНС и полицията, които в петък влязоха на проверка в газовия доставчик.

Той поясни, че проверките текат от няколко седмици и от "Булгаргаз" отговарят на всички въпроси, които им поставят от другите институции.

Павлов подчерта, че няма компания, на която да е отказан природен газ. Той посочи, че откакто през февруари 2015 г. дружеството се управлява от настоящото ръководство, неговите задължения са намалели от 325 млн. лв. и в момента такива няма. Относно финансовия резултат също имало положително развитие - от загуба в размер на 4,3 млн. лв. за 2021 г. "Булгаргаз" отчита рекордна печалба от над 99 млн. лв.

От едно съсипано дружество се превърнахме в лидер на пазара, обобщи Павлов.

Добрев: Новата власт съсипва "Булгаргаз"

Добрев: Новата власт съсипва "Булгаргаз"

Той коментира и наложения мораториум като нещо, което винаги впоследствие води до голям проблем

"Вижда се, че искат да сменят управителя на "Булгаргаз" - Николай Павлов, и да върнат посредниците, които съществуваха до 2012 година". Така коментита депутатът Делян Добрев от ГЕРБ-СДС ситуацията.