Челси победи с 1:0 Манчестър Юнайтед в дербито на 11-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение на "Стамфорд Бридж" вкара Алваро Мората в 55-ата минута. "Сините" бяха по-добрия отбор и заслужено се поздравиха с ценния успех. С тази победа Антонио Конте за момента запази поста си, след като се появиха информации, че може да бъде освободен при негативен развой на мача днес.

Лондончани събраха 22 точки и заемат 4-о място във временното класиране, като са на една от Тотнъм и "червените дяволи", които имат по 23. Убедителен лидер е Манчестър Сити с 31 пункта. "Гражданите" днес се справиха със съпротивата на Арсенал и го победиха с 3:1.

Манчестър Сити победи с 3:1 Арсенал

Ман Сити показа мощта си и срещу Арсенал (ВИДЕО)

"Гражданите" победиха топчиите с 3:1

Нголо Канте се завърна в титулярния състав на Челси след шест седмици извън терените. Давид Луиз бе оставен извън групата от Антонио Конте, а вместо него в центъра на отбраната се появи Андреас Кристенсен.

Жозе Моуриньо заложи на същите единадесет, които победиха Тотнъм преди седмица.

Снимка 321946

Източник: GettyImages

Двубоят започна вихрено, като атаките се редяха една след друга. Канте пробва далечен удар, но Де Хеа се справи. Малко по-късно автогол на Фил Джоунс бе отменен, след като съдията маркира нарушение на Мората срещу бранителя на Юнайтед.

В 8-ата минута Рашфорд се озова на отлична позиция в наказателното поле, но стреля над вратата с глава. На отсрещната врата Дзапакоста намери непокрития Бакайоко на точката на дузпата, а френският халф нанесе много неточен удар.

Челси - Манчестър Юнайтед 1:0
на живо

Челси - Манчестър Юнайтед 1:0, гол на Мората

Сблъсъкът е насрочен за 18,30 часа

В 16-ата минута Лукаку стреля опасно извън наказателното поле, но Куртоа се справи. В ответната атака Де Хеа изби силен шут на Азар, а при добавката Фабрегас с глава не успя да намери очертанията на вратата.

Снимка 321944

Източник: GettyImages

Двата отбора намалиха темпото след вихрените първи 20 минути на срещата. В 32-ата минута Мората се озова в наказателното поле с топка в крака. Испанският нападател намери коридор за стрелба, но нанесе много слаб удар, който не затрудни Де Хеа.

Малко след това "сините" поискаха дузпа за нарушение срещу Мората, но такава не бе отсъдена.

Снимка 321962

Източник: GettyImages

Началото на второто полувреме започна равностойно, като Еден Азар на два пъти бе фаулиран грубо от играчи на "червените дяволи". В 53-ата минута белгиецът пропусна отлична възможност като от въздуха стреля в ръцете на Де Хеа.

Челси си върна владението на топката и отбеляза гол. Сесар Аспиликуета намери Алваро Мората в наказателното поле и испанецът с глава направи стража на гостите безпомощен.

Снимка 321961

Източник: GettyImages

Жозе Моуриньо веднага реагира като пусна в игра Маруан Фелайни и Антони Марсиал, като извади беличния Хенрих Мхитарян и Фил Джоунс. Така "червените дяволи" заиграха с четирима бранители.

Промените не дадоха особен резултат и Челси продължи да бъде по-активния отбор. В 75-ата минута Бакайото открадна топката от Фелайни и напредна, но стреля неточно. Малко след това Азар се озова сам пред наказателното поле и нанесе удар, който Де Хеа отрази.

Снимка 321967

Източник: GettyImages

В последните десетина минути Юнайтед тръгна в търсене на изравнителен гол. Маркъс Рашфорд бе близо до такъв в 87-ата минута, но ударът му мина в страни от лявата греда. Малко по-късно Куртоа спаси победата за своя отбор. Белгийският врарар се намеси чудесно при удар на Фелайни. В заключителните секунди Юнайтед получи право да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле, но Рашфорд стреля над вратата.