Берое оглави класирането в първата осмица на Адриатическата лига за жени след като в директен спор за първото място победи при гостуването си словенския Атлете Целье с 67:64 по много драматичен начин. В герой за победата се превърна Зорница Костова, която вкара две тройки в последната минута, включително една със сирената.

Българките имаха превъзходство през целия мач и непрекъснато водеха в резултата. На моменти разликата стигна до 13 точки, а 4 минути преди края беше 9. След това обаче домакините отговориха със серия от 9-0 и изравниха, но Зорница Костова наниза важна тройка. И все пак словенките получиха шанс да изравнят, като Шанте Еванс бе фаулирана и вкара и двата си опита за 64-64. Остана обаче време за атака на беройки, а топката бе изнесена от Костова, която вкара тройка с табло в последната секунда и донесе победата на своите.

Костова бе най-резултатна за успеха с 15 отбелязани точки. Много силно се включи родената 1999 година Гергана Иванова, която завърши с 12 точки и 5 асистенции, а Келиндра Закъри имаше също 12 точки плюс 10 борби.

Берое оглави класирането в Адриатическата лига след успех в Подгорица

Берое оглави класирането в Адриатическата лига след успех в Подгорица

Постигна седма победа в надпреварата

Другият български представител Монтана 2003 също имаше за съперник словенски отбор - Триглав и също постигна важна победа със 72:67.

Словенките започнаха силно мача и поддържаха през цялото време преднина от няколко точки. В крайна сметка след 30 минути монтанки се бяха доближили на само 2 точки, като това стана с тройка на Даниела Петева. За пореден път гостите се откъснаха и по-малко от четири минути преди края те бяха напред с 8 точки. Тогава обаче за само за две минути Монтана направи серия от 9:0 и най-накрая успя да поведе в резултата. Последваха две изравнявания, а мачът завърши с 5 разлика за домакините, които показаха по-здрави нерви в края на двубоя.

Лиза Бърджис изигра нов силен мач за победителките и завърши със 17 точки и 7 борби. Радостина Димитрова се включи с 16 точки, а Даниела Петева се включи с 14 точки при завръщането си в игра.

Монтана 2003 с убедителна победа в Адриатическата лига

Монтана 2003 с убедителна победа в Адриатическата лига

Излезе начело в класирането

В класирането води Берое с 8 победи и 2 загуби пред Монтана с 8 победи и 3 загуби с и Целье със 7 победи и 3 загуби. Българските отбори на практика си осигуриха участието във финалната четворка. В следващия кръг беройки ще гостуват на Цървена Звезда, а Монтана ще е домакин на босненския Плейоф Ултра.