Износът ни за първите осем месеца на годината е на стойност близо 32 млрд. евро и бележи сериозен ръст спрямо предходната година.

Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемония за връчване на наградите в конкурса "Експортьор на годината", съобщиха от ресорното министерство.

Министърът на икономиката: Ситуацията не е чак толкова черна

Министърът на икономиката: Ситуацията не е чак толкова черна

Далеч не толкова оптимистичен е бизнесът

"Българският бизнес произвежда конкурентни продукти, които се реализират успешно на международните пазари и това се потвърждава от данните", посочи Стоянов. По думите му през последните две години се наблюдава ръст при почти всички групи стоки, които нашата индустрия традиционно произвежда. "Нашите търговски аташета активно подпомагат българските компании при излизането им на нови пазари и това е още една възможност за вас, която ви препоръчвам да използвате", отбеляаза той.

България е на 55-о място в света по производство на мебели за 2021 г.

България е на 55-о място в света по производство на мебели за 2021 г.

Производството на мебели у нас възлиза на 600 млн. долара за 2021 г.

Никола Стоянов връчи голямата награда в конкурса за Най-големи приходи от експорт през 2021 г. на фирмата "Гопет Транс" ЕООД. 

Конкурсът отличава най-успешните експортни компании у нас за 10-а поредна година. Участие в тазгодишното издание взеха над 800 микро, малки и средни предприятия.