Армията търси доставчик на гориво на обща стойност почти 71 млн. лв. (70 821 667 лева) , без ДДС. Обществената поръчка е разделена на пет обособени позиции. Те са разпределени за доставка на горива за авиацията, за сухопътните сили и за флота.

Очаква се тази сума и количествата горива да стигнат за покриване на нуждите на армията за 12 месеца.

Армията има нужда от доставката на около 17,6 млн. литра авиационен керосин, става ясно от документацията.

Прогнозната стойност е 29,3 млн. лв. За доставка на бензин А-95H са заделени 7,6 млн. лв., което да стигне за закупуването на 4,5 млн. литра гориво.

Предвижда се закупуването на 5,9 млн. литра дизелово гориво на стойност 9,8 млн. лв. Армията планира да закупи и 7,9 млн. литра газьол на стойност 13,2 млн. лв. С 10,7 млн. лв. военните планират да купят и 6,4 млн. литра специално дизелово гориво за плавателни съдове.

Изборът на доставчик ще стане на база “най-ниска” предложена цена. Оферти се събират до 25 август, а първите доставки трябва да са реализирани до 30 дни след подписването на договора.

Освен за гориво, от военното министерство са обявили и поръчка за доставка на нови и рециклирани автобуси - 20 на брой. Обявената прогнозна стойност без ДДС е 2,5 млн. лева. По тази поръчка не се изисква описание на критериите за подбор.

"Независимо дали участва за една или повече обособени позиции участникът трябва има изградена сервизна мрежа и/или договорни отношения със сервизи в страната за обслужване и ремонт на предлаганите автобуси". Няма да се използва електронен търг. Срокът е до 15 август 2016 година.