В Деня на будители 24 деца на възраст от 13 до 18 години гостуваха в централата на Банка Пиреос България в София, за да се запознаят отблизо с професиите на своите родители. Над 300 служители на банковата институция отвориха вратите на работното си всекидневие, за да дадат възможност на младите хора за кариерна ориентация, да им помогнат в разбирането и оценяването на труда като полезност и ценност.

Проектът е организиран от Българската мрежа на глобалния договор на ООН (БМГД) и целта му е децата да отидат на работното място на родителите си и да се запознаят с техните професии.

Проектът е пилотен за България и включва 12 български компании.
Банка Пиреос България подготви и организира специална програма за децата, която мина под мотото "Нашите деца в нашата банка", като в рамките на деня те имаха възможност да участват в различни презентации и да разберат повече за историята и произхода на парите и банките, историята на Банка Пиреос и как функционира банката, които бяха представени от мениджъри в организацията.

Децата посетиха различни отдели, както и работните места на своите родители, участваха в интересни и образователни игри и в края на програмата се забавляваха с боулинг състезание съвместно със своите майки и бащи.