М.Фланаган Дубайската авиокомпания Emirates проявява интерес към приватизацията на "България Ер". Това стана ясно днес след срещата на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев с Морис Фланаган, президент на дубайската авиокомпания, съобщават от пресслужбата на Министерството на транспрота.

Министър Василев информира ръководството на “Емиратс” за бъдещата приватизация на българската авиокомпания и те поискаха повече информация, след като процедурата бъде открита.

Дубайската авиокомпания “Емиратс” е една от най-бързо развиващите се авиокомпании в света и е получила повече от 200 международни отличия от основаването си през 1985 г. досега. С откриването на новите си линии до Москва, Оукланд и Мавриций, компанията притежава повече от 67 дестинации в 47 страни в Европа, Средния и Далечен изток, Африка, Азия и Австралия.

Вицепремиерът Василев се срещна и с Исмаил Али Албанна, изпълнителен вицепрезидент на Дубайската национална въздухоплавателна асоциация (Dnata), и посети летище Дубай. Министър Василев представи възможностите за участие в концесиите на българските летища. От ръководството на летището посъветваха да отворим по-рано нашето въздушно пространство, от което ще спечели целият отрасъл.

Николай Василев е част от българската делегация, която участва в годишните срещи на Бордовете на гуверньорите на Международния валутен фонд и Световната банка. Вицепремиерът Василев е включен в българската делегация като алтернативен гуверньор.