сделката Хеброс Банк подписа договор за покупка на 100% от акциите на Орел Лизинг АД. От страна на Банката договорът за продажбата беше подписан от Главния изпълнителен директор на Банката Гаутам Вир и изпълнителния директор Стюарт Джак, както и от Добромир Гущеров, изпълнителен директор на Орел-Г Холдинг АД и Жанет Караджова, изпълнителен директор на Орел Инвест Холдинг АД.

Акциите в капитала на Орел ще бъдат придобити след получаване на разрешение от Българската народна банка. Очакванията на Хеброс Банк са това да стане в законоустановения срок. Преговорите за покупката стартираха в началото на месец юли тази година и бяха финализирани днес.

Покупката на Орел Лизинг ще позволи на Банката да предлага нови и по-пълноценни продукти на своите настоящи и бъдещи клиенти, както и да навлезе на пазара на кредити за малки и средни предприятия за закупуване на технологично оборудване, покупка на автомобили от фирми и частни лица и други.

Затвърдените позиции на Банката в работата с частни лица и фирми ни дават сили да заявим своите намерения да навлезем на нови територии и тази сделка е само първата ни стъпка в тази посока. През следващата година ще предложим много нови атрактивни продукти на нашите клиенти, като лизингът на автомобили е само част от нашите планове, сподели Гаутам Вир след подписване на договора.