Липсата на реформи е очевидна. Това заяви и Драгомир Стойнев в рамките на дебата по Бюджет 2020 в пленарна зала.

Този бюджет е балансиран, но как може да имаме балансиран бюджет, недоумяват левите, след като на облаци идвала нова икономическа криза.

За социалиста нямало разлика между настоящия и Бюджет 2020. Много бих се радвал през тази година да видя прословутата ТОЛ система, пожела си той и допълни: "Дано само преди това човечеството не колонизира Марс". Стойнев попита и къде е електронното правителство.

Няма как да се съгласим, че бюджетът не трябва да финансира реформи, поясни още червеният депутат. Именно бюджетът е документът, който финансира политиките на кабинета.

БСП предлага бюджет на развитието срещу бюджета на застоя на ГЕРБ

БСП предлага бюджет на развитието срещу бюджета на застоя на ГЕРБ

Бюджет 2020 мина на първо четене с гласовете на 126 депутати, 92 бяха против

Колегата му Румен Гечев е недоволен, че частните болници растат и хубавеят за сметка на държавните и общински лечебни заведения. За него това е бюджет на устойчивото изоставане.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова изтъкна фундаменталните различия между ГЕРБ и БСП. Повечето харчове увеличавали дефицита, а той се топял през заеми. 30-та серия на сериала "Безсмислено говорене" чу лидерът на "Воля" Веселин Марешки в дебатите в пленарна зала.

След няколко часово обсъждане Бюджет 2020 мина на първо четене с гласовете "за" на 126 депутати. 92 бяха против.

ДПС обвини властта, че натиска задната скорост на реформите

ДПС обвини властта, че натиска задната скорост на реформите

Според Йордан Цонев се губи ценно време