Мексико победи Нова Зеландия с 2:1 и има нужда само от равенство в последния мач с домакина Русия, за да се класира за полуфинал на Купата на конфедерациите. "Ацтеките" излязоха с експериментален състав, подцениха своя съперник и за малко щяха да бъдат наказани.

НА ЖИВО: Мексико - Нова Зеландия
на живо

Мексико - Нова Зеландия

"Ацтеките" се очаква да постигнат лесна победа

Хуан Карлос Осорио не взе на сериозно новозеландците и направи осем промени спрямо стартовия състав срещу Португалия. Мексиканците излязоха с огромно самочувствие и дълго време не можеха да повярват, че техните противници не са излезли със "свалени гащи".

"Кивитата" бяха добре затворили подстъпите към вратата си и поглеждаха напред при всяка възможност. Мексиканците чакаха голът да падне сам и той падна. Но в тяхната врата.

Крис Ууд разстреля Талавера след грешка при изнасяне на топката и островната държава се оттегли с гол аванс на почивката.

Снимка 300399

Източник: GettyImages

Осорио очевидно си беше направил необходимите изводи и хвърли всичко напред. Положенията в началото на второто полувреме се редуваха едно след друго и Хименес изравни. Голът беше изработен от Акино, който направи серия от финтове по лявото крило.

"Ацтеките" бяха наясно, че равенството не им върши никаква работа и продължиха да натискат. Но новозеландците имаха достатъчно самочувствие и също търсеха гола. Така се получи двуостър и динамичен мач.

Снимка 300403

Източник: GettyImages

В 72-та минута Акино отново направи магии отляво и подаде на Орибе Пералта, който отблизо вкара победния гол.

"Кивитата" не се предадоха. И финалът беше френетичен. Томи Смийт щеше да счупи горната греда. В края имаше и малко бой, който удължи срещата почти до 100-та минута.

Новозеландците се хвърлиха и опитаха да изравнят със сила, но така и не можаха да стигнат до нова възможност за гол.

След победата Мексико има нужда от равен срещу Русия за да продължи напред, а шампионът на зона Океания ще се опита да изиграе още един достоен мач с Португалия.

Снимка 300405

Източник: GettyImages