Ferrari най-сетне e на път да се предаде и да представи първия SUV модел в историята си. Това е ясно от месеци, но все още проектът е на много ранен етап, така че липсват каквито и да е подробности и снимки.

Въпреки това, за пореден път ръководството на компанията от Маранело даде ясно да се разбере, че намеренията им са сериозни и първият висок 4х4 модел с черно конче на предния капак, рано или късно, ще излезе на пазара.

Това се случи на тазгодишното автомобилно изложение в Детройт, където шефът на концерна Fiat Chrysler Automobiles, чиято собственост е Ferrari, препотвърди информацията и уточни, че в никакъв случай не бива да очакваме груба и високопрофодима машина.

"Ще изглежда, както трябва да изглежда един SUV модел на Ferrari," заявява Маркионе пред журналисти. "Същото важи и за поведението му на пътя."

И докато това описание е, меко казано, мъгляво, всички очакваме новият модел да остане верен на всички добродетели, с които свързваме продукцията на компанията от Маранело - сред тях и способностите на суперавтомобил.

Това, което може да се каже със сигурност, е, че джипът на Ferrari ще бъде по-различен от всички останали представители на сегмента, с изключение на другата италианска екзотика там - Lamborghini Urus.

Снимка 334363

Можем да очакваме иновативни технологични решения, много мощност под капака, хибридно задвижване, както и атрактивен външен вид с елегантно купе, качено на по-високо окачване, както повелява традицията при SUV моделите.

Другото сигурно е, че системата за задвижване ще дава приоритет на задния мост, което ще бъде основният коз на италианците при преследването на качествата на суперавтомобил.

В Детройт Маркионе разкри още, че Ferrari ще успеят да погасят всички свои задължения до края на 2018 г., а новият SUV модел ще има ключова роля в плановете на марката да удвои приходите си в периода до 2022 г.

Цените се очаква да започват от около 300 000 евро, а най-важният пазар ще бъде Китай, където италианците възнамеряват да продават по 2000 бройки от модела годишно.