Английският бутиков автомобилен производител Morgan обяви, че ще представи нова гама от модели в чест на своя 110-годишен юбилей.

Основаната през 1909 г. компания, която продължава да е частна собственост на семейство Морган, ще пусне на пазара юбилейни версии на три от своите общо четири модела.

Снимка 382942

Източник: Morgan

Добрата новина е, че в тази група влиза и емблематичната триколка, с която мнозина ценители по света пътуват със стил и развят перчем.

Снимка 382943

Източник: Morgan

Нови версии ще получат моделите 3 Wheeler, Plus 4 и Roadster. Те ще се отличават с уникални емблеми, които ще подчертават тяхната индивидуалност, както и серия от дребни модификации, касаещи дизайна и пътното поведение.

Снимка 382946

Източник: Morgan

Те включват спортна изпускателна система, интериорни детайли от екзотична дървесина, специален екстериорен цвят, ретро кожени колани на капака, по-дълбоки спортни седалки и какво ли още не.

От Morgan казват, че общо 15-те допълнителни екстри във всяко едно от специалните изпълнения струва допълнителните 8000 паунда. Въпреки това, от Morgan смятат да направят този подарък на клиентите си, защото ще предлагат колите на стандартната, базова за тях цена.

Снимка 382944

Източник: Morgan

Стив Морис, управляващ директор на Morgan, коментира по случая: "Изключително удоволствие и чест е да оглавявам Morgan Motor Company по пътя на компанията към този значителен крайъгълен камък от нейната история. За нас е удоволствие да процъфтяваме като частна, семейна компания, която е по-силна от всякога по случай 110-ия си юбилей.