РБ (Лайпциг) нанесе първо поражение на Борусия (Дортмунд) от началото на сезона в Бундеслигата. "Биковете" се наложиха с 3:2 над "жълто-черните" като гости в драматичен мач с две дузпи и два червени картона. Пиер-Емерик Обамеянг даде преднина домакините в 4-ата минута, но с голове на Забитцер (10), Поулсен (25) и Огюстен (49-а дузпа) играчите на Ралф Хазенхютъл направиха пълен обрат. В 64-ата минута габонецът вкара втория си гол в срещата, но това се оказа недостатъчно.

Борусия е лидер с 19 точки, следван от Байерн със 17 и РБ (Лайпциг) с 16 пункта.

Снимка 317881

Източник: GettyImages

"Жълто-черните" откриха резултата още в 4-ата минута, когато Аубамеянг открадна топката от Илсанкер, напредна и вкара за 1:0. Шест минути по-късно гостите изравниха. Камп центрира в наказателното поле, Халстенберг продължи топката за Забитцер, който изпревари Бюрки и вкара за 1:1.

В 25-ата минута Брума направи страхотен рейд отляво, навлезе в наказателното поле и пусна към Юсуф Поулсен, който мушна топката във вратата за 1:2.

Петер Бош: Не е вярно, че съм напуснал Аякс заради пари

Петер Бош: Не е вярно, че съм напуснал Аякс заради пари

"Всички в Холандия бяха запознати с решението ми"

В 49-ата минута Жан-Кевин Огюстен бе фаулиран от Сократис в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа за 1:3. За нарушението гръцкият бранител получи директен червен картон.

В 56-ата минута Щефан Илсанкер също бе пратен под душовете след като си изкара втори жълт картон.  Шест минути по-късно Борусия получи право на наказателен удар, който бе реализиран от Аубамеянг за 2:3.

Снимка 317883

Източник: GettyImages

До края на срещата "жълто-черните" натиснаха, но така и не успяха да стигнат поне до равенство.