4-месечно бебе е настанено в Хасковската болница със съмнение за морбили, съобщи БНР. Семейството е от симеоновградския квартал "Лагера".

В сряда от здравното министерство съобщиха за случай на морбили в Хасковско. От РЗИ уточняват, че има съмнение за заболяването. Взети са проби и днес са изпратени за изследване в София.

Ваксинират срещу морбили столичани в мобилен кабинет в кв. "Христо Ботев"

Ваксинират срещу морбили столичани в мобилен кабинет в кв. "Христо Ботев"

Поставят се ваксини на всички деца от 13-месечна до 18-годишна възраст

Бебето е постъпило в Хасковската болница на 17 февруари. То е било настанено за лечение в детското отделение. По-късно се появил обрив и то е преместено в инфекциозното отделение. Според началника на Инфекциозното отделение Красимира Кинова обривът се е появил след падане на температурата. Мъничето има характерни промени в устната лигавица като за морбилна инфкеция.

32 са вече случаите на морбили у нас

32 са вече случаите на морбили у нас

Имало достатъчни количества ваксини, успокояват от Здравното министерство

"Не искахме да се вдига толкова шум, тъй като няма категорични данни за морбилна инфекция. Взели сме серумна проба, носогърлен секрет и урина, които сме изпратили в Националната референтна лаборатория към Института по заразни и паразитни болести, откъдето съответно чакаме да получим по-скоро непотвърждение на диагностиката", каза д-р Кинова.