Поставят ромския квартал на Пещера под блокада, като излизането на хора е само, ако имат необходимост от медицинска помощ. В махалата са отчетени четири положителни проби на коронавирус и кварталът се превръща в огнище на зараза, коментира кметът на Пещера Йордан Младенов, цитиран от БНР.

"Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме допълнително мерки и с моя заповед от утре - 5 април, ще има пропусквателен режим във входно и входно-изходните артерии на квартала. Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в болницата в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия", обяснява кметът.

По думите му, "това, което се наблюдава - и докторите, и от щаба потвърдиха, е, че действително, това са контакти, които са привнесени от чужда държава. Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпване на хора."

Covid-19 покоси 498 българи, Враца вече е на картата
Обновена

Covid-19 покоси 498 българи, Враца вече е на картата

В болница са 173, от които 20 са в интензивен сектор