Временно ръководството на пазарджишката Многопрофилна болница се поема от д-р Красимир Темнилов, съобщи БНР.

Досегашният директор д-р Васил Вълчев остава в Борда на директорите до провеждането на общо събрание за избор на ново ръководство.

Информацията за отстраняване на директора на болницата заради твърдения за източване на Здравната каса чрез фалшиви ТЕЛК решения доведе до напрежение в лечебното заведение. Лекарите в Пазарджик настояват за среща с премиера Бойко Борисов.

Прокуратурата се самосезира заради издаваните ТЕЛК в МБАЛ-Пазарджик

Прокуратурата се самосезира заради издаваните ТЕЛК в МБАЛ-Пазарджик

Ще бъде изискана медицинска документация и снети обяснения от лекари

Свикването на общото събрание ще се проведе след като приключи прокурорската проверка, която трябва да установи има ли данни за престъпление с фалшиви ТЕЛК решения, от които са се облагодетелствали лекари. До провеждането на общото събрание, което окончателно ще определи кой ще управлява пазарджишката болница, колективни лекарски оставки няма да има, уточни д-р Милко Петров.

"Помолиха ни засега да не предприемаме груби действия, но мисля, че всичко е опит да бъде замазано, защото явно, че нещата не вървят на добре. Те ни поставиха в това положение, ще си берат плодовете", категоричен е той.

Според лекарите премиерът Бойко Борисов е подведен. "Искаме среща с министър-председателя и с министъра на здравеопазването, защото това са вече крайни мерки. Чакаме да свършат проверките и след това ще наддадем як вой", отбелязват още те.

Премиерът уволни шефа на МБАЛ-Пазарджик

Премиерът уволни шефа на МБАЛ-Пазарджик

Започва пълна проверка на болницата

Припомняме, че вчера стана ясно, че прокуратурата се самосезира заради издаваните ТЕЛК в МБАЛ-Пазарджик

Преди това пък стана ясно, че премиерът е уволнил шефа на болницата д-р Васил Вълчев.

Малко по-късно пък той отрече да е отстранен.

Припомняме, в средата на септември отстраненият д-р Васил Вълчев нареди да бъде извършена вътрешна проверка на дейността на д-р Петър Лазов - инвазивен кардиолог в Кардиологично отделение, след като Специализираната прокуратура се самосезира по изнесени в медийни публикации данни за неправомерни действия на лекари от МБАЛ в Пазарджик, и по-конкретно - за поставяне на стентове на здрави хора.

Шефът на болницата в Пазарджик отрича да е уволнен

Шефът на болницата в Пазарджик отрича да е уволнен

Предполага, че ще бъде освободен през декември