Няма забавяне на придвижването на документи на деца, нуждаещи се от лечение в чужбина. Това уверяват от Министерство на здравеопазването, опровергавайки всички подобни твърдения.

Здравният министър Петър Москов днес е подписал формуляр, с който държавата поема финансирането на лечението в чужбина на пациент до 18 години, което не се заплаща от НЗОК. Управителят на касата Глинка Комитов е подписал още четири формуляра за лечение на деца със заболявания, които се финансират от НЗОК, но не могат да се извършват в България.

Родители убедени, че някой иска да пренасочи парите от Фонда за лечение на деца

Родители убедени, че някой иска да пренасочи парите от Фонда за лечение на деца

Едни средства ще се пренасочват за лечение на децата в България

От здравното министерство обясняват, че и петте заявления са постъпили вчера в касата. Те са подадени от Фонда за лечение на деца.

От ведомството на Москов припомнят още, че на 28 април 2016 г. управителят на НЗОК е подписал други 4 формуляра за лечение на деца в чужбина. Те постъпили от фонда на 27 април.

От съобщението на сайта на министерството става ясно, че е създадена необходимата организация за обработване в спешен порядък на заявления за лечение на деца в чужбина, нуждаещи се от подписа на министъра или управителя на НЗОК.