Клиниката по детска ортопедия и травматология няма да бъде закрита. Това уверява изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. д-р Асен Балтов. Той подчертава, че въпросът със закриването й никога не е стоял.

От "Пирогов" изтъкват още, че всяка друга информация, свързана с дейността й не е вярна. От лечебното заведение обещават да предоставят допълнителна информация за управлението и функционирането на болничното звено.

Смениха шефовете и в "Пирогов"

Смениха шефовете и в "Пирогов"

Новият изпълнителен директор ще е проф. д-р Асен Георгиев Балтов

Позицията на проф. Балтов е във връзка с разпространено в социалните медии писмо на детския травматолог и началник на клиниката д-р Атанас Кацаров. Той обявява и решението си да сложи край на 25-годишната си кариера в "Пирогов", като изтъква ред причини, повечето, от които свързани с шефа на болницата Асен Балтов. Кацаров е недоволен от работата на Балтов и действията му, свързани с ремонта на детската ортопедия. 

Кацаров обвинява Балтов, че силово разхвърля Клиниката по детска ортопедия и травматология на 5 различни места, които са максимално отдалечени едно от друго. Атанас Кацаров определя това като безумие и предупреждава, че то е изключително опасно за здравето на малките пациенти. Освен това нарушава работата на клиниката до пълно безсилие да я върши и то, когато идва пролетно-летният сезон, който е най-натоварен. През това време на годината през кабинета преминават над 7000 пострадали деца.

Атанас Кацаров обвинява Асен Балтов също, че не се е съобразил с това, че има планирани операции, включително и на животозастрашаващи състояния. До края на годината трябва да бъдат оперирани над 150 деца.

Кацаров настоява Балтов да обясни на родителите на малчуганите как точно ще ги лекуват и колко е важно да се усвоят едни пари от един ремонт, както и какво значи да закриете единствената клиника по детска травматология в България. Травматологът обвинява шефа на "Пирогов", че е поел ангажимент да закрие Клиниката по детска ортопедия и травматология. Той изтъква, че назначението на Балтов е политическо, а не целесъобразно.