И тази сутрин възникна катастрофа по пътя София - Перник, при пътен възел "Даскалово", съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението в района на произшествието се осъществява в едната пътна лента и се регулира от служители на "Пътна полиция".

Най-малко 7 души пострадаха при катастрофа на пътя София - Перник
Обновена

Най-малко 7 души пострадаха при катастрофа на пътя София - Перник

Преминаването се осъществява по обходен маршрут

Междувременно стана ясно, че един от пострадалите във вчерашната катастрофа при Владая е в тежко състояние. Мъжът е в реанимация с опасност за живота. Това заяви за Нова телевизия директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Балтов обясни още, че мъжът има коремна травма и разкъсан черен дроб. Той е бил опериран по спешност. Той има и допълнително счупване на бедрената кост.
По думите на шефа на "Пирогов" в болницата са настанени общо трима от ранените при пътния инцидент. Вторият пациент е с гръдна травма, множество счупени ребра и счупване и увредени връзки на лакътната става.
Третият пострадал е в най-стабилно състояние. Той е с счупена бедрена кост и извадено рамо.

Предстои и тримата пострадали да бъдат оперирани.

Друг от пострадалите при катастрофата е бил транспортиран в "Токуда". 

Оранжев код за валежи в 16 области, температурите се понижават

Оранжев код за валежи в 16 области, температурите се понижават

В останалата част от страната е обявен жълт код...

Припомняме, вчера, 23 октомври, микробус се преобърна по таван по пътя София-Перник, в отсечката между село Владая и кръстовището на Драгичево. Микробусът е самокатострофирал - предполага се, че водачът е загубил контрол върху автомобила, вследствие на което микробусът се ударил в мантинелата и на двете пътни платна и се обърнал.

При инцидента пострадаха общо 7 души. Няколко часа след удара един от ранените почина.