Въведените данни за имунизациите по административни области в Единния информационен портал отразяват коректно поставените дози ваксини срещу COVID-19 във всяка една конкретна област.

В това уверяват от "Информационно обслужване". Твърдението им е след публикации в медиите за неправилно отчитане на поставените дози за ваксинация срещу COVID-19 в Единния информационен портал.

Бойко Борисов се ваксинира

Бойко Борисов се ваксинира

Поставям си ваксината на Moderna, за да съм модерен, пошегува се той

Уточнението на "Информационно обслужване" е, че всички данни се изчисляват на дневна база спрямо регистрираните имунизации във ваксинационните центрове на различните области.

На 26 юли 2021 г. е установено несъответствие между резултатите на ваксинираните по административни области и общия брой на ваксинирани хора със завършен ваксинационен цикъл.

13 държави в ЕС със законови ограничения за неваксинирани

13 държави в ЕС със законови ограничения за неваксинирани

Искате да посетите бар, ресторант или друг развлекателен обект на закрито - в тези страни не може без "зелен пропуск"

От дружеството се оправдават, че еднодозовите ваксини "COVID-19 Vaccine Janssen" не са отчетени като завършен ваксинационен цикъл в общия брой ваксинирани лица, а само при резултатите по административни области.

Подчертаваме, че допуснатата неточност е единствено при изчислението на общия брой лица със завършен ваксинационен цикъл, където се сумират данните за лицата, получили втора доза при двудозовите ваксини и тези, които са избрали еднодозова ваксина. Данните по административни области са въведени коректно и отразяват действителния брой на поставените дози, пишат от дружеството. 

Стойчо Кацаров: Ключът към свободата е във ваксинирането

Стойчо Кацаров: Ключът към свободата е във ваксинирането

Може да има COVID вълна и през лятото

От "Информационно обслужване" уверяват, че при установяване на разминаването между общия брой лица със завършен ваксинационен цикъл и поставените дози по административни области, несъответствието е коригирано и се извиняват за неточността. 

Припомняме, същото дружество отговаря и за електронната система за разпределение на съдебните дела, както и за изчисление на резултатите от изборите.