Новият изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов днес официално е вписан в Агенцията по вписванията. Това съобщават от Министерство на здравеопазването.

В информацията до медиите се посочва, че заявлението за вписването на Балтов е било подадено на 22 февруари. Към него е била прикрепена цялата документация, която се изисква от Търговския закон, Закона за лечебните заведения, Правилника за управление на търговските дружества с държавно участие и Наредба 9, касаеща придобитата квалификация по здравен мениджмънт.

Смениха шефовете и в "Пирогов"

Смениха шефовете и в "Пирогов"

Новият изпълнителен директор ще е проф. д-р Асен Георгиев Балтов

От ведомството уточняват, че проф. Балтов има такава квалификация. Той е преминал и през организирано от здравното министерство обучение, което включвало хорариум от 240 учебни часа с придобити умения в областта на болничното управление и болничните информационни системи.

От МЗ уточняват още, че Агенцията по вписванията първоначално не е взела предвид редакцията на параграф от наредба към датата, на която проф. Асен Балтов е придобил квалификацията си.

Агенцията го е вписала от изпълнителен директор на "Пирогов", след като са изяснени фактите и са удостоверени всички документи.

Не закриваме детската ортопедия, уверяват новите шефове на „Пирогов”

Не закриваме детската ортопедия, уверяват новите шефове на „Пирогов”

От болницата опровергаха появили се твърдения

От здравното министерство апелират към медиите да се съобразяват с официалните източници на информация. Те настояват да не се вменяват на министерството коментари и изявления, които не са били направи чрез прессъобщение или на пресконференция.