Не отговаря на истината твърдението на джипитата от Банско, че не са имали достъп до рентген и лаборатория, за да изследват евентуални пациенти с коронавирус.

Това категорично заяви началникът на отделението по образна диагностика в общинската болница в Разлог д-р Елена Рускова-Манова пред DarikNews.

И тя, и останалите рентгенови лаборанти останали обидени от твърдението на личните лекари, които заявили, че са направили всичко по силите си по време на блокадата и поискаха даже извинение от шефа на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, че ги е обидил.

Лекарите от Банско искат извинение от ген. Мутафчийски

Лекарите от Банско искат извинение от ген. Мутафчийски

Те се чувстват обидени

Припомняме, че вчера той намекна, че вероятно по време на двете седмици карантина в зимния курорт са били прикривани данни за пациенти със съмнения за коронавирус-симптоматика, а днес от коментара му стана ясно, че сигналът е дошъл от рентгеновото отделение в разложката болница.

Това е предизвикало възмущението на рентгеновите лаборанти от болницата в Разлог, разкри от името на колегите си тяхната началничка д-р Манова.

"За времето, в което Банско беше под блокада, сме обслужвали пациенти от Банско с белодробни проблеми, но не само - и с травми. Правени са им не само рентгенови снимки в болницата, но и лабораторни, и клинични изследвания", категорична е рентгеноложката.

В Щаба се съмняват в резултатите от времето на карантина в Банско

В Щаба се съмняват в резултатите от времето на карантина в Банско

Подаваните от личните лекари данни за грип

"Такива лица са идвали по време на карантината, докарвани с линейки чрез Спешна помощ", допълни лекарката.

Тя нямала право да разкрие за колко души от Банско с клиника за коронавирус става въпрос.

"Имаме доказателства. Разполагаме с цялата документация от изследванията. Те са заведени по имена и с данни", заяви д-р Манова.

По думите й болницата в Разлог не е отказвала прием на пациенти от Банско и дори при обаждане от Спешна помощ, че пристига линейка с пациент със съмнение за заразата, са предупреждавали целия персонал и чакащите пациенти в коридора да се изтеглят оттам, както и са осигурявали зелен коридор за спешния автомобил да пристигне по-бързо.

Лечебното заведение в Разлог е единственото в района, което обслужва и още четири общини - Банско, Якоруда, Белица и дори Гоце Делчев.

"Не сме отказали медицинска помощ, а предпазните мерки за персонала в нашето отделение наредих да се вземат още в първите дни на месец март преди първите случаи у нас", добави рентгеноложката.