Д-р Дечев обеща 2019 г. да е първата година, в която касата ще завърши своя бюджет без дефицит. Малко преди това депутатите гласуваха кандидатурата му за управител на НЗОК.

Д-р Дечев заяви пред депутатите, че ако се приложат принципите на управление, които предлага - ефективност, ефикасност и контрол, 2019 г. ще е първата година, в която касата ще приключи своя бюджет без дефицит.

Дечо Дечев оглави Здравната каса

Дечо Дечев оглави Здравната каса

Кандидатурата на д-р Дечо Дечев е предложена от ГЕРБ и "Обединени патриоти"

Той опроверга тезата, че едва ли не по отношение на лекарствената политика ще има такива промени, че да се предвижда плащане на отделни лекарства, като се изключат иноативните такива.
"Това нещо не е казвано никога. Държа това да подчертая", заяви Д-р Дечев. Той бе категоричен, че никъде не се говори за изключване на определени медикаменти били те иновативни или не.

Нова лекарствена политика и контрол предлага номинираният на шеф на НЗОК

Нова лекарствена политика и контрол предлага номинираният на шеф на НЗОК

Номинацията на Дечо Дечев е на ГЕРБ и Патриотите

Той настоя, че принципът ефикасност и ефективност е принцип, който сега не се прилага.

"Ако искаме да поставим в позиция на равнопоставеност всички потребители на система, всички потребители на сисетмата в един фонд осигурителен получават еднакво финансиране - подчертавам финансиране, а не конкретни лекарства.
В рамките на това финансиране, което покрива лечение, установено на база на международни критерии - всеки един е в правото си да избере, дали ще получи покритото от международните правила лечение или използва тази сума, към която да може да си доплати за терапията, която той предпочита", уточни д-р Дечев.

Той обеща, че ще спази срокът от три месеца, в които да предложи детайлни мерки по основните направления от дейности на НЗОК.

Ананиев подкрепя нов управител на НЗОК при консенсус

Ананиев подкрепя нов управител на НЗОК при консенсус

Изборът на управителя на НЗОК е въпрос на политическо решение

Припомняме, до избор на нов управител на Касата се стигна след като депутатите освободиха председателя на НЗОК проф. Камен Плочев, който беше в дълъг болничен, а и в конфликт с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.