Шести ден в Пловдив и областта няма положителни PSR проби за COVID-19. Направени са общо 647 проби в рамките на 6 денонощия, всички са отрицателни, съобщи БНТ.

87% от заразените 93-ма пациенти в региона вече са излекувани.

От общо 16 заразени медици, 14 вече са излекувани.

Само трима са хоспитализираните пациенти от областта в момента, останалите са на домашно лечение.

Първият пациент с коронавирус в Пловдив обаче, все още е под медицинско наблюдение в болница. Лечението му продължава втори месец, той е и най - дълго останалият в медицинско заведение до момента.

Ангел Кунчев: Новини няма, освен само 6 положителни за COVID-19

Ангел Кунчев: Новини няма, освен само 6 положителни за COVID-19

Няма новозаразени деца и медицински персонал

След първоначален престой в COVID-отделение и две отрицателни проби, мъжът е преместен в Интензивния сектор на УМБАЛ "Св.Георги".

До момента над 900 пловдивчани са дали съгласие да се включат в представителното проучване за антитела, което се провежда в Пловдив. 80% от избраните на случаен принцип са дали съгласие за участие в тестовете. В други европейски държави, в които е правено подобно проучване, средно 50% от избраните хора отказват да се тестват доброволно.

Вече са взети над 500 кръвни проби, резултатите от проучването ще бъдат обявени в средата на месец юни.

Закриват полевата болница за пациенти с коронавирус в Пловдив

Закриват полевата болница за пациенти с коронавирус в Пловдив

Зала "Колодрума" отново ще изпълнява функциите, за които е построена

Всички пясъчници в парковете и детските градини на територията на областта трябва да бъдат премахнати, с оглед продължаващите мерки за неразпространение на заразата. Забраната е издадена от РЗИ и е с неограничен срок на действие.

Продължават стриктните проверки за спазването на наложената карантина. Към момента в Пловдив и областта под карантина са 2273 души.