42-годишен опитен спешен медик от Центъра за спешна медицинска помощ в София е починал от коронавирус, съобщи Националната асоциация СМП във "фейсбук".

Д-р Юлиян Стамов се е заразил при сърдечен масаж и изкуствено дишане на заразен пациент в тежко състояние. От публикацията на асоциацията на спешните медици се разбира, че болестта е отнела живота му буквално за седмица.

Още един лекар не се пребори с коронавируса у нас

Още един лекар не се пребори с коронавируса у нас

1611 са общо заразените у нас

Това е поредна жертва, която ЦСМП-София дава по време на пандемията. В началото на май от COVID-19 почина д-р Нели Пандова.

Не очакваме хората,които ни бият, заплашват или се забавляват по дискотеките с професията ни да схванат героизма на д-р Стамов. Не очакваме и да го наградят посмъртно началниците му. Масово ни пренебрегват независимо,че сме 10% от заразените и боледуваме тежко", посочват от асоциацията.

Припомняме, че към днешна дата 424 е броят на заразеният медицински персонал у нас. За последното денонощие са установени нови 6 случая на инфекцията, като 1 от тях е установен при лекар, 3 - при медицински сестри и 2 - при санитари.