Животът на двама пациенти във врачанската болница е бил застрашен. Това става ден след като зам.-здравният министър Лидия Нейчева разговаря с медиците от врачанската болница и ги увери, че ще си получат заплатите и министерството ще работи за вдигане на запорите на неизгодните договори.

В сряда вечерта не е имало дежурен в реанимацията на болницата. Дете с остър апандисит пред перфорация е било преместено по спешност в София, съобщи bTV, позовавайки се на синдикалисти.

Обещават на медиците от Врачанската болница, че ще си получат заплатите

Обещават на медиците от Врачанската болница, че ще си получат заплатите

Болницата във Враца има капацитет да заработва близо милион, смята Нейчева

По информация на браншови представители, в болницата не е имало кой да даде упойка на малкия пациент. Друг болен, изпаднал в кома след инсулт, вече е в МБАЛ-Монтана, защото не е имало кой да осъществява интензивното наблюдение.

Десети ден врачани протестират в защита на болницата си

Десети ден врачани протестират в защита на болницата си

Искат да запазят Врачанската болница в сегашния й вид

Припомняме, по-рано през деня беше 10-ия пореден протест на медици и врачани в защита на болницата им. Протестът им бе след посещението на Нейчева.

В краткосрочен план Министерството на здравеопазването работи за вдигане на запорите, предоговаряне или преустановяване на неизгодните договори и вземане на нисколихвен дългосрочен кредит, увери ден по-рано зам.-министър Нейчева.

Тя подчерта, че болницата във Враца има кадрови и професионален капацитет да заработва близо милион приход по Здравна каса месечно. За да проработят обаче краткосрочните мерки на МЗ, здравната структура трябва да работи на пълни обороти и в пълен обем.

Врачани протестираха в защита на болницата си, въпреки оздравителния план

Врачани протестираха в защита на болницата си, въпреки оздравителния план

Искат конкретни срокове за изпълнение на отделни мерки

"Някой трябва да понесе отговорност за всичко това, което се случва. По договора за управление тази отговорност се носи от изпълнителния директор", обяви синдикалистът.