Четирима от пострадалите при тежките катастрофи край Ловеч остават в тежко състояние.

Най-тежко е състоянието на 66-годишната жена, която пострада при първия инцидент. Тя беше приета във ВМА с тежка лицева травма и с множество счупвания. На нея ѝ предстоят множество операции. Към момента все още има опасност за живота на жената.

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

Видео показва тежката катастрофа по пътя София-Варна

В инцидента загинаха 9 души

Друга жена също е в тежко състояние. Тя е настанена във ВМА и се стабилизира. В здравното заведение е настанен и един мъж в тежко състоянеие. Предстои и двамата да бъдат оперирани.

40-годишната жената, която пострада при втория тежък инцидент по пътя София - Варна, край Сопот, също остава с опасност за живота. В неделя тя бе транспортирана от ловешката болница във Военномедицинска академия. Пациентката е с тежка черепно-мозъчна травма, гръдна травма, фрактури на лицевия череп и на таза, и е настанена в реанимацията на болницата.

Припомняме, на 17 и 18 ноември, петък и събота, по пътя София - Варна, в района на село Микре, възникнаха две тежки пътнотранспортни произшествия. При катастрофата в петък загинаха 9 души, а 20 бяха ранени. При инцидента от събота загина едно дете, а други 6 души пострадаха сериозно.
В края на съботния ден по същия път, само на 10 километра от предишния пътен инцидент, възникна трета катастрофа. В произшествието отново имаше жертва - 67-годишна жена, която е починала в лийенката на път за болницата.

Заради тежките произшествия в района се предвижда полицейският контрол по пътищата в Ловеч да бъде удвоен.

Ден на траур в Перник

Ден на траур в Перник

В памет на жертвите при тежката катастрофа край Ловеч

Днес в Перник е обявен ден на траур в памет на загиналите при тежката катастрофа. 

От началото на месеца в страната са възникнали 354 произшествия. Загиналите хора са 48, а над 450 души са били ранени. От началото на 2017 година при пътни инциденти са загинали 592 души, а ранените са 7 701. От началото на годината у нас са станали 6 106 катастрофи.

Всеки автобус с видеорегистратор и предпазни колани за пътниците

Всеки автобус с видеорегистратор и предпазни колани за пътниците

Извънредна среща на МС заради тежките катастрофи край Ловеч