Коледа е едва след броени дни, малко повече ни делят и от новата 2019 г. Идеи за закъснели подаръци никога не са излишни, особено ако са една идея по-нестандартни. Ако календар не ни звучи като нестандартна идея, то значи не сме виждали точно този.

Георги Петков е човек, който много добре знае как да прави жените щастливи. Но не само с нова прическа или с цвят на косата (защото е сред най-известните коафьори у нас), но и с един проект, който стартира преди седем години на шега. А днес вече е традиция.

Снимка 395933

Източник: Диляна Флорентин

"Много се радвам, че моите проекти карат хората да очакват нещо ново, красиво." И тази година очакването ни се възнагради, защото вече е факт седмият черно-бял календар.

Снимка 395932

Източник: Диляна Флорентин

Цветовете и този път са само два, но моделите на страниците са различни. Те са трима, а кастингът е мултинационален. Трайко Младенов, Колинс Егеге и Иво Кавалканти ще ни радват със перфектните си фигури през всеки месец от 2019 г.

Различна е и мястото, където са заснети - басейн Дианабад, както и темата на проекта - минималистична графика.

"Този път момчетата са поставени в екстериорна графична среда, а не в студио. Прави линии, прави ъгли и екстремни перспективи на красиви мъжки тела."

Снимка 395687

Източник: Диляна Флорентин

И като споменаваме екстремни, имаме предвид наистина екстремни на моменти.

"Много от кадрите бяха на ръба - моделите бяха много близо до края на платформите за скокове на доста голяма височина, за да се получи по красива динамика и мащаб на кадрите. Голямата височина на кулата, на която снимахме, също затрудняваше на моменти процеса, но даде по-екстремен характер на кадрите."

Снимка 395934

Източник: Диляна Флорентин

Но и в този случай целта оправдава средствата, а снимките се получават точно така, както всички искат, дори една идея по-добре. Нищо че времето не е било на страната на екипа и дъждът е бил на път да провали снимките - в крайна сметка облаците допринасят за едни доста по-интересни кадри.

Бекстейдж кадър

Източник: Георги Петков

Бекстейдж кадър

Разбира се, основната заслуга е на екипа зад проекта. Фотограф отново е Диляна Флорентин, а нейни асистенти са Цветан Игнатовски и Валентин Даневски. Стилист е Хубен Хубенов.

Георги Петков с шести черно-бял календар за 2018 г.

Искам твойто тяло

Как коафьорът превърна една шега в традиция

За косата на моделите се грижи Георги Петков, а за грима - Слав. Той дори разработва специален крем, с който кожата на моделите да изглежда по-добре и да отразява светлината.

Календарът може да си поръчаме в профилите във Facebook и Instagram на Георги Петков. Цената е 25 лева.