2018-а е богата на космически събития година. Освен обичайните метеоритни дъждове през определени месеци, жителите на планетата наблюдават общо пет затъмнения, като едното е най-продължителното от век насам. Две от тях се случват през този месец.

Снимка 331081

Източник: iStock

На 13 юли, петък, в 5:57 ч. ще има частично слънчево затъмнение, което обаче няма да бъде видимо от България, а ще може да се наблюдава от Австралия и региона.

Въпреки това, според астролозите ретроградните Марс, Сатурн, Нептун и Плутон по същото време ще ни повлияят значително, като изострят агресията и ни накарат да преосмислим миналото и желанията си, да изоставим ненужното, за да продължим напред. 

Снимка 331086

Източник: iStock

На 27 юли е пълнолуние, а от 23:20 ч. ще може да наблюдаваме пълно лунно затъмнение - най-дългото за XXI век. Ще бъде почти четири часа, като пълната фаза ще продължи 102 минути.

Луната ще бъде и с червеникав цвят, защото единствената светлина, която я огрява, минава през земната атмосфера и придобива нюансите на изгревите и залезите.

По същото време се случва и друго интересно небесно събитие - Марс е в опозиция със Слънцето, така нареченото "Велико противопоставяне на Марс".

Планетата ще бъде изключително ярка в нощното небе и ще се вижда в червено. Поради факта, че тя е "войнствена" планета, отново има опасност от конфликти и прекалено вторачване в егото ни. Астролозите съветват да потърсим баланса и спокойствието.