Лаптопите и най-вече смартфоните станаха неизменна част от ежедневието ни, и има защо. Чрез тях само с няколко движения може да слушаме любимата си музика или да прочетем най-актуалните новини. 

Големият проблем обаче е, че батериите им нямат безграничен заряд и доста често ни изоставят в доста неподходящи моменти. Затова ще ви покажем няколко лесни трика, с който да спестим някои и друг процент на батерията. 

Какво прави българинът в интернет

Какво прави българинът в интернет

Един въпрос, много отговори

Яркост

Яркостта на дисплея е един от най-големите консуматори на енергия на мобилните и преносими устройства. Ето защо е най-добре да я намалим възможно най-много. 

Музика

Снимка 329258

Източник: iStock

Да, колко и странно да звучи, слушането на музика през говорителите на устройството изразходва солидно коленчесто заряд. Затова най-добре е те да бъдат намалени почти до минимум. Това обаче не означава да не слушаме музика със слушалки, дори от гледна точка на батерията е доста по-икономично. 

Готови ли сте за свой собствен звук

Това е вашата музика

Какво е Nuraphone

Функции

Снимка 329259

Източник: iStock

При мобилните устройства много лесно може да спестим батерия като просто изключим функциите, които не са ни необходими в момента. Такива са Bluetooth, Wi-Fi или мобилните данни. Когато гледаме видеа от YouTube например може да спестим батерия, като намалим качеството на видеото. 

YouTube е опасен за деца

YouTube е опасен за деца

Как те попаднат на неподходящо съдържание

Мит

Вероятно всеки от нас се е опитвал да използва някое от многото приложения, които имат за цел да пестят батерията. Е, оказва се, че това не е точно така, защото често техният принос е почти никакъв.