Едно от най-обичаните качества на технологиите е това, че ни позволяват да правим изключително готини и интересни неща, с които да убием време, да се забавляваме или да научим нещо ново. Към готините неща, естествено, спадат всички видеа на котки и мемета.

Но и програми като Ancient Earth, която ни позволява да видим Земята от най-древните етапи на развитието й като дом на живот, когато сушата е представлявала един цял суперконтинент, известен като Пангея.

Това, разбира се, не е чак толкова готино, но не сме казали, че това е всичко. Програмата ни позволява и да видим къде би се намирал града, в който живеем, както и всеки друг модерен град, ако Пангея все още беше цяла.

Чрез филтър може "да върнем лентата" на Земята 750 милиона години в миналото и да видим как е изглеждало кълбото по времето на динозаврите; или пък да се върнем още по-назад, когато единствените живи организми са били във формата на многоклетъчни структури.

За съжаление България не се появява като дестинация в търсачката на Ancient Earth, но пък можем да си представим къде е била, ако потърсим Гърция или Турция.