Празникът на любовта е утре, а все още нямаме подготвен подарък, с който да изненадаме половинката си? Е, със сигурност не сме единствените. И със сигурност ще трябва да вложим известна доза въображение и креативност.

Но с някои от тях ще може да спестим друга доза пари. А нищо чудно не просто да не се изложим, а да успеем истински да трогнем обичания човек. Все пак, положили сме много повече усилия, отколкото просто да отидем в магазина дa купим нещо. Затова е добре довечера да отделим няколко часа за подготовка.

Снимка 339893

Източник: iStock

Спомени

С восъчна хартия, принтер и парче гладко дърво ще материализираме любим момент, който ще бъде за дълго не само в мислите, но и пред очите ни. С малко лепило и няколко минути чакане снимката ще се прехвърли от хартията върху парчето дърво. След това лакираме отгоре, и готово. А това съвсем не е единственият вариант в тази насока.

С дъх на пътешествия

Ако с половинката сме луди по пътуванията, то страхотна идея е една карта на света, върху която да прокараме игла с червен конец, отбелязвайки местата, които сме посетили.

Снимка 339898

Източник: Pinterest

Точните думи

Някои хора смятат, че не думите, а делата са важни. Но кой не би се трогнал от романтично обяснение в любов? Навсякъде се продават комплекти с малки послания "100 причини да те обичам" и други подобни.

Снимка 339899

Източник: Pinterest

Но наистина страхотно ще бъде да изненадаме половинката с лично измислени причини да сме заедно. Няма нужда да са 100 и да са възвишени. Важното е да са искрени. Може да бъдем и по-изобретателни, написвайки ги върху тесте с карти за игра.

Всяка любов минава и през стомаха

За някои може да е изтъркана идеята за романтична вечеря на свещи в домашни условия. Но ако с половинката нямаме подобни навици или никога не сме го правили, със сигурност ще има изненадани!

Може да се сдобием и с метален резец във формата на сърце, с който да оформим храната, която успеем да приготвим. Да, поръчки от ресторанта не се приемат. Важни са усилията и старанието.

А вечерта може да продължи в романтична палатка в хола, която сме сътворили набързо от два чаршафа и коледните лампички. Когато си позволим да се почувстваме като деца, това със сигурност ще ни направи по-близки и обичащи се.

Снимка 339900

Източник: iStock

Още спомени

Ако не сме от най-изобретателните и романтични личности, все пак ни е простено да си решим проблема с подаръка, разчитайки не само на себе си. Надали половинката ще се разсърди, ако подарим ваучер за пътуване или за някое екстремно преживяване.

анкета

Какво е за вас 14 февруари?

Виж резултати

Трифон Зарезан 31.2%

Свети Валентин 17.1%

Трифон Зарезан и Свети Валентин 20.5%

Обикновен ден от календара 31.2%

И в случая не говорим за луксозни почивки, а за по-нестандартни места. Нещо против селския туризъм? Или пък полет с балон?... Така си и занехме.