Titan Cement Group допълнително увеличава капацитета на своите съоръжения на американския пазар в терминала за внос на цимент в Норфолк, Вирджиния, съобщи "Катимерини".

Това е инвестиция на стойност 35 млн. евро, чрез която регистрираната в Атина група ще подобри капацитета си за внос в САЩ, както и ще увеличи капацитета си за доставка на цимент и други свързани продукти с нисък въглероден отпечатък в страната.

Според съобщението на групата новата инвестиция във Вирджиния се очаква да бъде завършена през следващата година. Тя предвижда разширяване на терминала за внос чрез нови складови съоръжения, които да поемат 70 000 тона, както и разширяване на пътната и железопътната връзка на инсталациите с множество пунктове за товарене.

След завършването на проекта капацитетът за съхранение на терминала ще надхвърли общо 100 000 тона и ще позволи вноса, съхранението и дистрибуцията на различни стоки, както и на суровини, които са много търсени на пазара.

Наскоро групата приключи друга подобна инвестиция на стойност над 33 млн. евро в изграждането на складови съоръжения с капацитет 70 000 тона в терминала за внос във Флорида.