Правителството на Канада добави още 42 физически и 21 юридически лица към списъците си със санкции за Русия. Това съобщиха от Министерството на външните работи на Канада.

Както следва от публикуваното от него известие, тези ограничителни мерки включват: изданията "Взгляд" и "Комсомолская правда"; Московският държавен институт по международни отношения (МГИМО) и ректорът му Анатолий Торкунов,Висша школа по икономика, "Юнармия", Руското географско дружество, Валдай клуб, политолозите Фьодор Лукянов, Андрей Кортунов и Дмитрий Тренин; ръководителят на "Россотрудничество" Евгений Примаков, министърa на труда и социалната защита Антон Котяков, Национален изследователски комитет на БРИКС, Руско движение за деца и младежи "Движение на първите".

Канада наложи санкции заради гоненията срещу руската опозиция

Канада наложи санкции заради гоненията срещу руската опозиция

Включително и срещу служители в прословутия Басмански окръжен съд

Припомняме, че през август Канада включи в обширния си "руски" санкционен списък длъжностни лица, замесени в репресиите срещу опозиционерите Алексей Навални и Владимир Кара-Мурза.

Канадският външен министър Мелани Жоли съобщи, че са наложени санкции срещу 15 руски лица и три организации и институции.

Канада отбелязва, че координира санкциите срещу руснаците със САЩ и Великобритания. От 2014 г. Канада вече е наложила санкции на 2600 физически и юридически лица от Русия, Беларус, Украйна и Молдова, замесени в атаки срещу териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

Москва настоя чужди сили да не се месят във вътрешните ѝ дела. 

Зеленски обсъжда с Трюдо финансовата и хуманитарна подкрепа за Украйна

Зеленски обсъжда с Трюдо финансовата и хуманитарна подкрепа за Украйна

Отава е доставила повече от 6000 тона военна помощ за Украйна

Последните санкции съвпадат с посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Канада, където той се срещна с премиера Джъстин Трюдо.