14 турски войници са загинали при сраженията със силите на кюрдската коалиция "Сирийски демократични сили" (СДС) в района на град Рас ел Айн в сирийската провинция Хасака. Това съобщи телевизия "Ал Маядин", позовавайки се на кюрдски източници. Според тези източници СДС успешно отразили настъплението на турската армия на изток от Рас ел Айн.

По-рано днес СДС заявиха, че са унищожили четири турски танка в покрайнините на сирийския град Тел Абяд, което е довело до смъртта на петима турски войници.

Турската армия превзела набелязаните цели през първия ден от операцията в Сирия

Турската армия превзела набелязаните цели през първия ден от операцията в Сирия

Турското военно ведомство информира, че са поразени 181 цели на кюрдската милиция по въздух и с артилерия

От своя страна Министерството на отбраната на Турция разпространи комюнике, в което подчерта, че турските въоръжени сили са превзели всички набелязани цели по време трансграничната операция.

Вчера Анкара обяви началото на операция "Извор на мира" в Северна Сирия, която започна с въздушни удари на турските военновъздушни сили по позиции на кюрдските формирования. Обявената цел на операцията е там да се създаде буферна зона, която трябва да се превърне в защитен пояс за турската граница и където, според плана на Анкара, могат да се върнат сирийските бежанци, които живеят в момента в Турция.

Сирийските кюрди отблъскват атака от бойци на ДАЕШ в Рас ал Айн

Сирийските кюрди отблъскват атака от бойци на ДАЕШ в Рас ал Айн

Докато Турция настъпва, джихадистки "спящи клетки" опитват да поемат контрол в села

Сирийската държавна новинарска агенция САНА нерече операцията агресия, като международната общност осъди действията на Анкара. Великобритания, Германия и Франция настояха за провеждането на заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Иран изиска изтеглянето на турските войски от Сирия

Иран изиска изтеглянето на турските войски от Сирия

"Военните операции не са полезни за сигурността на Турция"