Броят на загиналите при стрелба в училище в руския град Ижевск, Удмуртия, нарасна до 17. Това са съобщили в понеделник от пресслужбата на главата и правителството на Удмуртия, цитирани от "Интерфакс".

"Според Следствения комитет на Русия са загинали 17 души, включително 11 деца и 6 възрастни", се казва в съобщението.

По-рано, позовавайки се на TFR, беше съобщено за смъртта на 15 души, включително 11 деца. Ранени са били 24 души, сред които 22 деца.

Припомняме, че в понеделник сутринта 34-годишният Артьом Казанцев откри огън в училище 88 в Ижевск. Той проникна в училището, като уби охранител. По-късно Казанцев се самоуби.

Жертви и ранени при стрелба в училище в Русия
Обновена

Жертви и ранени при стрелба в училище в Русия

Стрелецът се е самоубил

По информация на Следствения комитет на Русия Артьом Казанцев е жител на Ижевск. Той е завършил същото 88-о училище в града. По време на нападението мъжът е бил с черна фланелка и маска на главата.

Образувано е наказателно дело по част 2 на член 105 от Наказателния кодекс на Руската федерация (убийство на две или повече лица, включително непълнолетно или друго лице, умишлено, че виновният е в безпомощно състояние, извършено в общ опасен начин), част 1 от член 222 от Наказателния кодекс на Руската федерация (незаконен трафик на оръжие).

Властите на Удмуртия обявиха тридневен траур за жертвите на стрелбата.