Четиринайсетгодишен наемен убиец на мексикански наркокартел  беше осъден на три години затвор за серия убийства, отвличания и трафик на наркотици, предадоха световните агенции.

Това е максималната присъда за непълнолетни престъпници, извършили тежки престъпления в Мексико.

14-годишният Едгар Хименес има американска националност, защото е роден в Сан Диего, в САЩ, където сега живее майка му.

Той беше осъден за четири убийства, за три отвличания и за трафик на дрога.

Самият Хименес твърдял при разпитите, че дори е убил общо седем души, но доказателства за останалите три убийства не бяха открити.

Тийнейджърът - наемен убиец беше задържан миналия август в град Куернавака, столицата на мексиканския щат Морелос, на 90 км южно от Мексико сити, при опит да избяга за Сан Диего. Той прекара в затворнически център за юноши, докато започне процесът му. Срещу него свидетелстваха 42 души. В негова защита показания не даде нито един свидетел.

Случаят потресе Мексико, защото в интернет още преди ареста на Хименес бяха качени снимки на извършените от него убийства, направени с мобилен телефон.

По време на процеса стана ясно, че Хименес е прерязал гърлото на четирите си жертви, а после е провесил труповете им на мост в Куернавака. Той призна, че е получавал заповедите за убийствата и другите престъпления директно от Хесус Радия, един от лидерите на мексиканския Южнотихоокеански наркокартел, допълва БТА.