Наср бин Али ал Анси, представител на „Ал Кайда на Арабския полуостров", която е базирана в Йемен, призова мюсюлманите да проведат нападения в западни страни, съобщава сайтът SITE Monitoring, който следи заплахите от тероризъм и джихад, предаде Ройтерс.

Същата терористична организация обяви, че е поела отговорност за терористичните атаки в Париж.

Анси призова вълци единаци да подготвят терористични нападения срещу Запада.

„Ако той е способен да проведе индивидуално джихад в западни страни, които се бият срещу исляма...то това е по-добре и по-разрушително", каза той пред медия на организацията, след като бе запитан дали мюсюлманите трябва да напуснат Запада, за да живеят в мюсюлмански държави.

Анси добави, че „Ал Кайда на Арабския полуостров" работи по извършване на удари по западни цели извън Йемен, което кара Вашингтон да смята, че това е най-активното крило на „Ал Кайда" в последните години.

Полагаме усилия за външна дейност и врагът знае каква опасност представлява това...Ние се подготвяме и дебнем враговете на Аллах. Призоваваме вярващите да го направят, поясни той.

Западни държави са притеснени от подновения хаос в Йемен, където шиитски бунтовници се бият с правителствените сили, тъй като това може да даде по-големи възможности на „Ал Кайда на Арабския полуостров" да организира нападения в други държави.