Юрген Хробог Властите в Йемен обявиха, че се надяват в най-скоро бившият германски държавен секретар Юрген Хробог и неговото семейство да бъдат освободени, съобщава “Ди Велт”.

От Сана твърдят, че са влезли в контакт с племето Ал Абдула бин Даха, чиито представители са отвлекли Хробог, жена му Магда и тримата им сина.

Припомняме, че похитителите поискаха властите в Йемен да пуснат няколко затворници от племето им, сред които и мъж, осъден на доживот.

Германската телевизия ARD съобщи, без да посочва източниците си, че има данни, че семейство Хробог ще бъде пуснато още днес, около обяд.

Припомняме, че 65-годишният Хробог, който преди години отговаряше за управлението на кризи в службата за извънредни ситуации, бе отвлечен заедно с близките си в сряда в провинция Шабва в източната част на Йемен от неизвестни въоръжени лица.

Заедно с него и семейството му бяха отвлечени водачът им и двамата им шофьори.

При похищението групата е била принудена да слезе от двете коли, в които се возела, и да се качи в автомобила на похитителите.

Според заместник губернатора на Шабва Насер Баум похитените не са били заплашвани.

Представител на туристическата фирма ATG, ползвана от бившия държавен секретар и семейството му, разговарял по мобилен телефон с Хробог, който го уверил, че е добре.

От “Ди Велт” поясняват, че Хробог и близките му са в Йемен от 24 декември, където са на частно посещение по покана на бившия йеменски посланик в Германия, който към момента е заместник външен министър на Йемен.