През третата година от войната трябваше да се направи повече. Това заяви в понеделник австрийският канцлер Карл Нехамер по време на срещата на европейските лидери във френската столица Париж, съобщава Exxpress. Искаме да спрат убийствата, Русия да спре да води тази брутална агресивна война срещу Украйна. Ще са необходими преговори, за да се постигне мир. Западът се нуждае от повече съюзници. Страните от БРИКС трябва да участват повече в оказването на натиск върху Русия.

Мирът в Украйна не може да бъде постигнат без участието на руския президент Владимир Путин в преговорите. На руския президент трябва да се изясни, че избраната от него форма на война води Руската федерация и него в задънена улица, заявява канцлерът.

"Путин също трябва да бъде на масата за преговори, защото иначе няма да постигнем мир." Той също така не изключи бъдеща среща с Путин: "Ако е полезно, ако помогне, бих го направил отново".

Макрон: Смъртта на Навални показа позицията на Русия

Макрон: Смъртта на Навални показа позицията на Русия

На конференцията в Париж по повод 2 години от войната в Украйна

Припомня се, че през април 2022 г. Нехамер посети Москва. Тогава той нарече разговора с руския лидер "отворен, но тежък".

Пристигането на австрийския канцлер в столицата е първото посещение на ръководител на западно правителство в Москва след стартирането на Северния военен окръг. По-късно Нехамер заяви, че не съжалява за решението си.