Доброволец от България с псевдонима Кабул се сражава на страната на сепартистите в Югоизточна Украйна, съобщава lifenews.ru.

Българинът заяви, че е продал автомобила си и е предоставил няколко хиляди долара на семейства на войници от армията на Новорусия в качеството на финансова помощ. В Донбас Кабул се сражава срещу американския диктат и там също се бори за свободата на България.

"Ако всеки един от нас, и от тези 200 хиляди руски семейства, които живеят в България, направи една десета от това, което направих аз, победата щеше да е за нас, а флагът на опълченците щеше да се развява над сградата на Върховната рада в Киев", каза Кабул.

Доброволецът се обърна към сънародниците си, заявявайки, че обстановката в Украйна е тежка, но не е безизходна. Според него постоянният артилерийски обстрел е разрушил болници, училища, комуникации и др.

По думите му украинското правителство е заграбило властта и ресурсите в страната с помощта на САЩ, подчертавайки, че Киев се надява да задържи „властта" с помощта на оръжия, изпратени от Запада.

Медията припомня, че на 10 юни към сепаратистите се присъединиха представители на италианската антифашистка организация „Милениум", която изразява желание за оказване на помощ на Донецката народна република (ДНР) в противопоставянето си с киевските власти. Скоро доброволци от Румъния положиха клетва за вярност към Новорусия. Известно е, че цял батальон от Букурещ се е присъединил към армията на ДНР.