Българските и румънски имигранти най-вероятно ще плащат повече данъци и ще допринасят повече за икономиката от британците, обяви британски политик, предаде „Дейли Телеграф".

Представителят на торите Ърл Атли, който е наследствен благородник и говорител на вътрешното министерство в Камарата на лордовете, заяви, че принципно е съгласен с мнението, че през изминалото десетилетие „всеки един от данъкоплатците в тази страна" е получил облаги от мигрантите от ЕС.

Той също така се съгласи, че най-вероятно същото ще се случи и с усилено работещите румънци и българи.

По време на дебат в Камарата на лордовете лорд Дейвис от Стамфорд заяви, че въпреки негативната кампания в медиите, проучване на University College London е установило, че влиянието на мигрантите на ЕС е позитивно.

По думите му за разлика от „коренното население", емигрантите от ЕС са допринесли „далеч повече" с данъци и застраховки, отколкото те са получили социални помощи и други.

По-нисък икономически растеж е цена, която си заслужава Великобритания да плати за радикално орязване на потока от имигранти, поиска по-рано лидерът на Партията за независимост на Великобритания Найджъл Фараж.