Лидерът на КНДР Ким Чен-ун се снима с учени, технолози и служители в отбранителната промишленост, участвали в създаването на изстреляната в началото на месеца балистична ракета, съобщава ТАСС, позовавайки се на държавната медия.

Припомня се, че на 9 май Северна Корея изстреля балистична ракета от подводница. Отбелязва се, че е създадена лично по инициатива на комунистическия лидер и тестът е проведен успешно. САЩ и други експерти заявиха, че снимките са манипулирани и че КНДР все още не притежава такава ракета.

Разработването на технология за изстрелване на балистична ракета от подводница се превърна в още едно историческо събитие, което демонстрира световната мощ на корейските лидери Ким Ир Сен и Ким Чен Ир, изтъкна лидерът на комунистическата държава.

В качеството си на върховен главнокомандващ той благодари за създаването на „това мощно стратегическо оръжие като подарък за 70 години от основаването на Работническата партия на Корея".

Ким Чен-ун изрази увереност, че в бъдеще ще създадат други видове съвременни оръжия по севернокорейски образец в съответствие със стратегическия курс на партията.