Ари ФлайшърБелият дом би приел Садам да напусне Ирак дори и 24 часа след изтичане на ултиматума, даден от президента Буш. Това заяви на брифинг прессекретарят на президентската администрация Ари Флайшър. Той не пожела да коментира дали това е признание, че иракският президент не е загинал при тазсутрешните удари срещу неговия бункер.

Докато течеше брифинга в Белия дом, CNN излъчи предаване на иракската национална телевизия, показващо заседание на военния комитет на Ирак, ръководено от Хюсеин и с участието на вицепремиера Тарик Азиз и висши военни. В същото време, коренспорнентът на телевизията в Багдад съобщи в пряко включване, че сирените за въздушна опасност отново са задействани.

Флайшър изрази надеждите на Белия дом, че в крайна сметка иракските генерали ще сложат оръжие и армията им няма да се бие срещу съюзническите сили.

Говорителят на официален Вашингтон подчерта и факта, че до момента повече от 35 държави са заявили участието си в международната коалиция.

Ари Флайшър потвърди и информацията, че известен брой петролни кладенци са запалени и в момента горят. Пред нас стои задачата да установим какъв е размерът на тези пожари и ако успеем, да ги локализираме.

Прессекретарят на Белия дом посочи, че по този начин Садам посяга върху собствеността и бъдещето на иракския народ.