Принцеса Ан, по-малката сестра на крал Чарлз, е в болница след нараняване на главата в неделя, съобщиха от Бъкингамския дворец и добавиха, че се очаква кралската особа да се възстанови напълно от инцидента, предава "Ройтерс".

Дворецът съобщи в понеделник, че 73-годишната принцеса, единствената дъщеря на покойната кралица Елизабет, е претърпяла леки наранявания и мозъчно сътресение след инцидент, който вероятно е свързан с удар от кон. Тя се възстановява в болница Саутмийд в Бристол, Западна Англия.

"Нейно кралско височество се възстановява добре. Тя ев комфортно състояние и е оставена в болница като предпазна мярка за по-нататъшно наблюдение", каза говорител на Бъкингамския дворец.

Принцесата се е разхождала в района на имението Gatcombe Park, където се намира домът й, когато е получила леки наранявания на главата си, каза кралски източник.

Източникът каза, че в близост има коне и нейният медицински екип каза, че нараняванията по главата са в съответствие с удар от главата или краката на кон.

Съпругът й Тим Лорънс придружи Ан до болницата, а двете й деца Зара Тиндал и Питър Филипс също бяха в имението по това време.

"Кралят беше информиран внимателно и се присъединява към цялото кралско семейство в изпращането на най-сърдечната си любов и добри пожелания на принцесата за бързо възстановяване", се казва в изявлението на Бъкингамския дворец.

Очаква се принцесата да се върне у дома тази седмица, но предстоящите й ангажименти са отложени и Ан няма да лети за Канада в края на седмицата, както бе планирано, каза източникът.

Въпреки това официалното държавно посещение на японския император Нарухито и съпругата му, домакинствано от крал Чарлз, ще продължи, както е планирано, започвайки във вторник.

Хоспитализацията на Ан е най-новият здравословен проблем, понесен от британските кралски особи тази година.

Кралят се завърна към публични ангажименти през април, докато се подлага на лечение от рак, а Кейт, принцесата на Уелс и съпруга на наследника принц Уилям, е на превантивна химиотерапия. Тя беше достатъчно добре, за да направи първата си публична поява за годината по-рано този месец.

Проучванията многократно показват, че Ан е един от най-популярните членове на кралското семейство и също така се смята, че е най-трудолюбивият.

Кралското семейство след новината за рака на Чарлз III

Кралското семейство след новината за рака на Чарлз III

Монархът се радва на добро здраве