Буш Американското списание “USA Today” публикува интервю с президента Джордж Буш, в което той изразява мнението си, че американците напълно разбират, че войната с Ирак може да започне скоро.

За Садам Хюсеин смятам, че той ако имаше намерение да се разоръжи, вече да го е сторил, казва Буш и добавя – “сега ние ще го разоръжим”.



В същото време: Stealth-ове излетяха към залива

Списанието коментира, че от всички изявления на президента, това интервю най-ясно показва, че Буш смята войната за неизбежна.

Мислих дълго и задълбочено за последствията и за цената, която трябва да заплатим, подчертава Джордж Буш, според когото Ирак е заплаха за САЩ и той не иска след време американците да задават въпроса – Къде беше президента Буш? Защо той не предприе действия за защита на американския народ?

Според изданието Буш е дал да се разбере, че не го безпокоят много дебатите в ООН, перспективите за вето върху проекта за нова резолюция, както и опозицията в страните съюзници.

Опитите да прокараме нова резолюция, казва Буш, беше наше обещание към приятелите ни и съюзниците. Но независимо от тази дискусия по проекта, Садам е длъжно да бъде разоръжен, заявява още президентът на САЩ.